Auping

Matrassen, spiraalbodems, bedden en boxsprings 

Het Aupingverhaal begint bij de uitvinding van de spiraalbodem. Dankzij het enorme succes van het Auronde bed groeide Auping uit tot een totaalaanbieder van complete slaapkameroplossingen. Ondertussen wordt Auping in Nederland (bijna) elk jaar uitgeroepen tot de meest betrouwbare beddenfabrikant. Dankzij de jarenlange samenwerking met Auping bent u bij Bedtime verzekerd van het juiste Auping advies.

De Auping Geschiedenis

De smid Johannes Albertus Auping krijgt in 1888 de opdracht om hygiënische bedden te leveren. Het revolutionaire idee om een bedbodem van gevlochten staaldraad te maken, gespannen in een metalen frame bezorgt Auping tot op de dag van vandaag een unieke positie in "beddenland".

Auping's stalen gezondheidsmatras

De eerste naam waaronder de Auping matrassen verkoopt is "Auping's stalen gezondheidsmatras". Sindsdien is de Auping spiraalbodem enorm geëvolueerd. De open structuur is nog steeds aanwezig en ondertussen één van Auping's belangrijkste verkoopargumenten.

Familiebedrijf Auping

Auping is nog steeds een familiebedrijf en na 100 jaar mogen ze de eretitel "koninklijke Auping bv" dragen van het Nederlandse Koningshuis. Deze eretitel ontvangen Nederlandse familiebedrijven die minstens 100 jaar bestaan en een expertise uitdragen tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen.

De grootste beddenfabrikant van Nederland

De Aupingfabriek is sinds oudher gevestigd in Deventer. Ondertussen zijn er verscheidene fabrieken; één voor bedden en spiraalbodems (op de oorspronkelijke locatie) en één voor boxsprings en matrassen (op een 2e locatie in Deventer). In 2000 verhuisde Auping de boxspring- en matrassenproductie naar een hypermoderne fabriek aan de andere kant van de stad. De boxspringproductie (via een overname van de boxspringfabrikant 'Zevenslaper' eind jaren '90) verhuisde van Eindhoven naar Deventer. Onlangs bouwde Auping een nieuwe fabriekshal die moderner is dan ooit tevoren, getuige de video hieronder.