even geduld...

Het ABC van Bedtime

Adaptive

Adaptive® is een behandeling die passieve textiel verandert in textiel die dynamisch reageert op veranderingen van temperatuur. Adaptieve polymeren veranderen van vorm en bevordert de vochtverdamping waardoor je matras koeler blijft.

Bij Bedtime hebben alle matrassen van de Sleep&Dream collectie een tijk die behandeld is met Adaptive®.

Anti-allergisch / Allergenen

Een allergeen is een bestanddeel van een natuurlijke of een kunstmatige stof die een allergische reactie kan oproepen bij mensen die er gevoelig aan zijn. Klachten zijn bijvoorbeeld jeuk, tranende ogen, benauwdheid of een loopneus. Het kan ook gepaard gaan met ernstigere reacties zoals astma of eczeem. Huisstofmijtallergie is een veel voorkomende allergie. Eén op 10 mensen lijdt eraan. De huisstofmijt nestelt zich in matrassen, hoofdkussens en stoffen van meubilair. Ze voeden zich met onze huidschilfers en die van onze huisdieren. Om de huisstofmijt tegen te gaan raden we aan om regelmatig schoon te maken. Was je huislinnen op 60°. Verlucht elke dag je slaapkamer, ook in de winter. De beestjes zoeken warme en donkere plekjes op, dus laat je kamer genoeg afkoelen (idealiter 16 à 20°) en laat ook voldoende licht binnen.

Allergische reacties op natuurlijke producten zoals wol en donsveren komen ook vaak voor. Gelukkig hebben we producten die gemaakt zijn van kunststof of synthetische materialen zodat je steeds kan genieten van een aangenaam slaapcomfort.