even geduld...

Het ABC van Bedtime

Paardenhaar

Paardenhaar is het lange, ruwe haar van de manen en staarten van paarden. Al vanaf de bronstijd zit het in tal van producten: van borstels, muziekinstrumenten tot matrassen. Paardenhaar is een heel sterk en duurzaam materiaal. De holle structuur doet een matras flexibel en comfortabel liggen. Bovendien zorgt de structuur voor een luchtstroom die je matras altijd droog houdt. De krullen in het haar vormen dan weer een natuurlijke veer.  

Pocketveer / Pocketveren

Een matras kan verschillende kernen bevatten, één van de mogelijkheden is een kern van pocketveren. Dat zijn spiraalveren die elk afzonderlijk in een zakje zitten, zo kunnen ze elk afzonderlijk bewegen en bieden ze een optimale ondersteuning aan je lichaam. Over het algemeen zijn deze matrassen erg fris doordat de spiralen hol zijn en het vocht goed reguleren. De levensduur van dit soort matrassen hangt af van de schuimlagen die de veren beschermen.

Purotex

Hoe werkt dat? De matrashoes, die behandeld werd met Purotex maakt gebruik van actieve probiotica. Het zijn positieve micro-organismen die in het textiel worden verwerkt met behulp van ingekapselde sporen. Door de lichaamswrijving tussen het lichaam en de matras (beschermer) barsten de microcapsules open. De probiotica komen vrij en vermenigvuldigen zich. Ze nemen dan vocht op en het microklimaat in de matras wordt gedehydrateerd. Eens de probiotica actief zijn, reduceren ze allergenen zoals de huisstofmijt. Allergische klachten verminderen aanzienlijk.

Bij Bedtime hebben alle matrassen van de Sleep&Dream collectie een tijk die behandeld is met Purotex.