even geduld...

De beste boxsprings

Met de ruimste keuze boxspringcombinaties in één winkel kan je goed vergelijken. Nergens vind je een meer gevarieerde collectie. Je kun bij ons terecht voor maatwerk, gewone dingen, speciale dingen, .... Met jarenlange ervaring luisteren we graag naar jouw wensen en adviseren we waar nodig. Jarenlange ervaring en technische kennis op gebied van meubelen, boxsprings en slaapcomfort geeft de zekerheid dat je een kwalitatieve boxspring in vertrouwen koopt bij ons.Wat is een boxspring?

Slaapkamers en boxsprings worden tegenwoordig in één adem genoemd. Waar een boxspring vroeger voorbehouden was voor dure hotelkamers, vind je ze tegenwoordig in haast elke slaapkamer terug. Slapen op een boxspring is in!

Maar wat is dat nu eigenlijk? Een bed? Een matras? Wij nemen je mee in de wereld van de boxspring, of beter gezegd de ‘boxspringcombinatie’. Want met een boxspring alleen ben je niet zo veel.

Het is slechts een onderdeel van gans slaapsysteem. Een boxspringcombinatie heeft verschillende lagen en functies. Het bestaat uit een boxspring, matras, optioneel een topper en een hoofd- en voetbord. De boxspring zelf is eigenlijk een beklede houten of metalen bak met daarin een frame, poten en veren. De letterlijke vertaling luidt dan ook ‘doos met veren’. Die veerkracht wordt bepaald door het soort veren. Pocketveren worden apart in zakjes verpakt en kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Er kunnen verschillende hardheden toegepast worden zodat een boxspring met soepele schouder- en heupzones kan gemaakt worden.

Kies je voor bonellvering, dan ben je goedkoper af, maar krijg je een minder veerkrachtige ondersteuning en komt het comfort hoofdzakelijk uit de matras. Ook de plaats van de vering is belangrijk: bij een goede boxspring zitten de veren hoger dan het frame. Zo niet, krijg je een boxspring met harde zijkant en dus minder comfort. Bovenop de veren komt een drukverdeler om alles op zijn plaats te houden en een comfortlaag van koudschuim of latex.

Lees meer

Wat is een boxspring eigenlijk?

Slaapspeciaalzaak Bedtime heeft alles in huis om jouw slaapgenot te verhogen. Onze medewerkers helpen je graag de juiste keuze te maken. Weet je zelf niet waar je moet beginnen zoeken? Lees dan hier alvast wat een boxspring eigenlijk is.

Ontdek het hier