even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Alles over de boxspring

Slaapkamers en boxsprings worden tegenwoordig in één adem genoemd. Waar een boxspring vroeger voorbehouden was voor dure hotelkamers, vind je ze tegenwoordig in haast elke slaapkamer terug. Slapen op een boxspring is in! Maar wat is dat nu eigenlijk? Een bed? Een matras? Wij nemen je mee in de wereld van de boxspring, of beter gezegd de ‘boxspringcombinatie’. 

Want met een boxspring alleen ben je niet zo veel. Het is slechts een onderdeel van gans slaapsysteem. Een boxspringcombinatie heeft verschillende lagen en functies. Het bestaat uit een boxspring, matras, optioneel een topper en een hoofd- en voetbord.

Beka Oslo

Wat is een boxspring?

De boxspring zelf is eigenlijk een beklede houten of metalen bak met daarin een frame, poten en veren. De letterlijke vertaling luidt dan ook ‘doos met veren’. Die veerkracht wordt bepaald door het soort veren.

Pocketveren worden apart in zakjes verpakt en kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Er kunnen verschillende hardheden toegepast worden zodat een boxspring met soepele schouder- en heupzones kan gemaakt worden.

Kies je voor bonellvering, dan ben je mogelijk goedkoper af, maar krijg je een minder veerkrachtige ondersteuning en komt het comfort hoofdzakelijk uit de matras.

Ook de plaats van de vering is belangrijk: bij een goede boxspring zitten de veren hoger dan het frame. Zo niet, krijg je een boxspring met harde zijkant en dus minder comfort. Bovenop de veren komt een drukverdeler om alles op zijn plaats te houden en een comfortlaag van koudschuim of latex.

wat is een boxspring

De matras

Maar een boxspring zou niets zijn zonder matras. De matras zorgt voor de ondersteuning van het lichaam. Ook hier heb je keuze uit verschillende soorten matrassen. Bovenop de matras wordt soms een topper (of topmatras) gelegd voor het ultiem slaapgenot. Een topper zorgt bovendien voor een langere levensduur van je matras.

De troeven van een boxspring

Het leuke van boxspringcombinaties is dat ze in elk slaapinterieur passen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, maten en designs. Je kan kiezen tussen een hoofd- of voetbord of zelfs bijhorende nachtkastjes. Ben je allergisch, vermijd dan een standaard stoffen bekleding en kies leder, lederlook of afwasbare stoffen.

Een boxspring straalt luxe uit. Veel mensen associëren het trouwens nog steeds met de luxe van een hotelkamer. Een andere troef van een boxspring is de instaphoogte. Die is vaak net iets hoger dan van een standaardbed wat het in- en uitstappen erg comfortabel maakt.

Maar het kan nog beter: sommige boxsprings zijn zelfs elektrisch verstelbaar in de hoogte. Ideaal voor oudere mensen! Heel wat boxsprings kan je sowieso verstellen naar je ideale lig- of zithouding. Dat is bijvoorbeeld zo bij de Venetië boxspring van Bedtime. Zo kan je - zelfs met je smartphone - je hoofd- en voeteinde in hoogte verstellen. Ideaal voor de zware en vermoeide benen.

Bedtime Venetië

Bedtime biedt daarnaast nog tal van andere boxsprings aan. We leveren zelfs boxsprings op maat. Onze medewerkers gaan graag samen met jou op zoek naar jouw droombed. Kom langs in onze winkel in Edegem of Essen. Wij leveren en monteren trouwens bijna alle boxspringcombinaties gratis!