even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

De allerfijnste stoffen

De allerfijnste stoffen

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe dekbedovertrek. Nu de verwarming een paar graden lager staat, gaan we voor een knus en zacht materiaal. Katoen beantwoordt perfect aan deze verwachting. Bovendien werkt de stof ook als een natuurlijke verwarming. Toch is niet elke katoensoort dezelfde. 

  1. Katoen. Een katoenen dekbedovertrek is een 100% natuurlijk product. De stof komt van de katoenplant uit grotere plantages in warmere landen. Het verwarmt je in de winter en houdt je koel in de zomer, ideaal voor het hele jaar. Katoen neemt zeer goed vocht op. Bovendien ademt katoen waardoor het vocht ook weer snel weg kan. Katoen voelt zacht en soepel aan. Van nature is de stof zeer stevig, makkelijk wasbaar en gaat deze lang mee. Elke soort katoen heeft specifieke voordelen. De kwaliteit van je katoenen dekbedovertrek is afhankelijk van de binding (manier waarop draden zijn geweven), weefdichtheid (aantal draden) en hoe fijn de garen zijn.
  2. Katoensatijn. Katoensatijn wordt losser geweven dan katoen perkal. De stof voelt hierdoor zachter aan en geeft een lichte glans. De lossere weving zorgt voor meer contact met je huid en dus een iets warmer gevoel.
  3. Katoen perkal. Katoen perkal is een luxe katoensoort. Het is gemaakt met dezelfde platbinding als gewoon katoen, maar het aantal draden is veel hoger en de garen zijn fijner bij katoen perkal. Daarom is de stof mooier, zachter en soepeler dan ‘gewoon’ katoen. Het is ideaal als beddengoed voor zij die het sneller warm krijgen in bed tijdens de zomermaanden.
  4. Twill & flanel. Maar voor de echte koude dagen wil je een dekbedovertrek dat meteen lekker warm aanvoelt wanneer je in bed kruipt. Het zijn twee verschillende wevingen van een zachter en meer isolerende katoenvezel. Met de winter voor de deur hebben we een mooie collectie warme dekbedovertrekken.

De do's & don'ts van slaapadviseur Alexandra

“Voel het verschil. Met zo veel verschillende soorten is het soms moeilijk kiezen. Bij ons kan je alle materialen voelen en kiezen wat jij fijn vindt.”

Bij de keuze van een nieuw dekbedovertrek ...

  • Do: ... ga je goed na welk soort katoen overeenkomt met jouw slaapvereisten.
  • Don’t: ... kies je beter geen synthetische stoffen, want deze zijn minder luchtdoorlatend.