even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Vrouw rug zen

De matras als ruggensteun

De maand mei is de bloeimaand van het jaar. We voelen ons allemaal een tikkeltje vrolijker nu de dagen langer worden en de zon vaker schijnt. Maar ook de slaapkwaliteit heeft invloed op je humeur. Een goede slaapkwaliteit wordt bepaald door een goede ondersteuning en het klimaat in je bed. De juiste matraskeuze is daarbij essentieel.


Schuim of pocketveren

Je kiest een matras op basis van een goede ondersteuning en je slaapklimaat. Zo zorgen natuurlijke materialen voor een betere warmte- en vochtregulatie. Anderzijds mag een matras niet te zacht of te hard zijn. Er bestaan verschillende types matrassen:

  • Een pocketveren matras heeft een kern van pocketveren of spiraalveren. Matrassen van pocketveren zijn heel fris door de holle spiralen die goed vocht reguleren. Ideaal voor personen die het snel warm hebben.
  • Een schuimmatras wordt gemaakt van verschillende materialen: polyether, koudschuim en latex zijn de meest gekende. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Bij de schuimmatras geeft natuurlatex nog steeds de beste ondersteuning.
  • Een natuurlatex matras wordt vervaardigd uit natuurrubber en is zeer elastisch, het past zich daarom perfect aan je lichaam aan. Matrassen van volledig zuiver 100% natuurlatex zonder schadelijke stoffen herken je aan het QUL- certificaat.

Levensduur

De levensduur van een matras is gemiddeld 10 jaar. Na jaren kan de matras nog goed aanvoelen, toch is deze aan vervanging toe. Elk jaar vermindert de vochtregulatie van een matras. Vergeet niet dat ’s nachts iedereen transpireert. Dat heeft gevolgen voor je hygiëne, slaapcomfort en algehele gezondheid.

Je oude matras mag gratis naar het containerpark, maar wij kunnen bij levering van een nieuw exemplaar ook jouw oude matras meenemen. Matrassen die nog in goede staat zijn, schenken we aan Wereld-Delen, een vrijwilligersvereniging die zich inzet tegen kansarmoede. Onze partner RetourMatras verwerkt de overige teruggenomen matrassen tot 100% herbruikbare grondstoffen.


De do's & don'ts van slaapadviseur Axel

“Een bed dat voor iedereen goed ligt, daar geloven wij niet in bij Bedtime. De beste tip die ik kan geven is: leg je neer op de matras voor minstens 15 minuten. Waar een dutje al niet goed voor is!”

Als je een nieuwe matras nodig hebt ...

  • Do: ... test en vergelijk verschillende materialen. Neem de tijd om te voelen wat echt goed ligt.
  • Don’t: ... kies niet vluchtig voor een standaardmatras.
Boxspring Sleep&Dream