even geduld...

Het Bedtime verhaal

 • De vroegere matras bestond uit stro en werd door elk gezin zelf gemaakt.
 • 1912
  Bedtime historiek

  Bedtime startte meer dan een eeuw geleden als het meubelmagazijn Vergouwen-Van Gool. Thuisnijverheid was toen nog meer dan normaal en veel gezinnen maakten hun eigen matrassen met het stro.

  Maar schrijnwerkers en meubelmakers, waaronder Louis Van Gool (overgrootvader van Jan Van Gool) fabriceerden ook matrassen van wol. Jaarlijks haalden ze de wol uit de matras, om de matrashoes (of tijk) te wassen en de wol terug te kaarten en op te wollen. Zo had men elk jaar een 'nieuwe' comfortabele matras.

 • 1920
  Bedtime historiek

  Louis Van Gool werd, net als zijn vader, ook schrijnwerker. De opvolging was dus verzekerd. Samen met zijn echtgenote Maria Van Echelpoel maakte Louis meubels voor klanten in en rond Essen. Ze vervaardigden de meubels op ambachtelijke wijze in hun atelier. De plannen kochten ze op de beurs.

 • 1950
  Bedtime historiek

  De industrialisatie deed thuisnijverheid en ambachtelijke productie stilletjes aan van het toneel verdwijnen. Plannen aankopen en zelf meubels vervaardigen bracht niet meer op.

  Louis Van Gool richtte "Meubelen Van Gool" op met een toonzaal in de Stationstraat. Meubels werden vanaf toen rechtstreeks bij de fabrikant gekocht. Guido, de oudste zoon van Louis en Maria, heeft zelf nog mee de matrassen rondgebracht.

 • 1977

  In 1977 heeft Guido de zaak van zijn ouders overgenomen. En dan kwam alles in een stroomversnelling!

 • 1986

  Meubelen Van Gool trok weg uit de dorpskern zodat ze konden uitbreiden. Ze bouwden een pand aan de Spijker, daar waar de huidige winkel in Essen zich nog steeds bevindt.

 • De slaapkamer van je dromen
 • 1989
  Bedtime historiek

  Door de opkomst van de meubelgiganten besloot Guido samen met zijn vrouw Chris, het roer bij  'Meubelen Van Gool' volledig om te gooien. Als eerste in België legde hij de focus op slaapcomfort. Beddenspeciaalzaak Bedtime was geboren. Vanaf dan was de slogan "De slaapkamer van je dromen" en "Meer dan 100 slaapkamers".

 • 1991
  Bedtime historiek

  Bedtime blaast 3 kaarsjes uit en kent een groot succes in de omgeving Essen. De tweede vestiging wordt geopend in Edegem, in september 1991.

 • 2006
  Bedtime historiek

  Flip, de jongste zoon van Guido, schoolde zich tot schrijnwerker – meubelmaker. Nadat hij enige ervaring opdeed in bouw- en interieurbedrijven besliste hij zijn eigen atelier op te richten: Interieur Van Gool. Via deze weg begon de familie Van Gool opnieuw zelf meubels op maat te vervaardigen. Het deed terugdenken aan de begindagen.

 • 2012

  Met een leverings- en servicedienst, een schrijnwerkerij en een grote voorraad barstte Bedtime en Interieur van Gool uit zijn voegen. Ze gingen op zoek naar een nieuwe locatie voor het magazijn en de bureaus. Alle diensten werden in 2012 gecentraliseerd en ondergebracht in een nieuw pand op het industrieterrein Rijkmaker in Essen.

 • 2014

  Na een lange strijd overleed Guido Van Gool in januari 2014. Zijn zoon Jan nam samen met zijn vrouw Irene de zaak over.

 • 2018
  Bedtime historiek

  Bij Bedtime wordt er niet stil gestaan, enkel vooruit gegaan. Eind 2018 werd er besloten om het logo van Bedtime te veranderen naar iets wat beter bij ons past. We maakten iets met het oude roze, van het logo met de kussentjes, in onze gedachten. Begin 2019 lanceerden we ons logo!

 • 2019
  Bedtime historiek

  Na een grote uitverkoop en 5 weken gesloten te zijn, heropenen we onze vernieuwde winkel in Edegem. We willen onze klanten meer inspireren door verscheidene stijlen te laten zien.

 • 2020
  Bedtime historiek

  2020 was een bewogen jaar. Corona was de rode draad. We moesten tot tweemaal toe noodgedwongen onze winkels sluiten. In tussentijd stoomden we onze winkel in Essen klaar met oog op de toekomst: een geslaagde renovatie helemaal aangepast aan onze nieuwe look & feel.