even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Zeg zware benen vaarwel

De temperaturen stijgen weer. Eindelijk! Maar bij dat mooie weer duiken die vervelende zware benen weer op. Mensen met een erfelijke aanleg en ouderen hebben het hele jaar door zelfs last van zware benen. Basisoorzaak van dit fenomeen is een verminderde bloedcirculatie waardoor bloed beneden in de benen blijft zitten. We weten allemaal dat steun- of compressiekousen efficiënt zijn, ze effectief ook dragen doen we dan weer liever niet. Maar ook slapen kan je benen een heerlijk gevoel geven! We geven je graag zes tips mee om jouw bloedcirculatie te stimuleren en klachten te verlichten.

Mens sana in corpore sano

Een gezonde levensstijl heeft een positief effect op je bloedcirculatie. Probeer zoveel mogelijk water te drinken en roken of alcohol te vermijden.

Bewegen, bewegen, bewegen

Veel bewegen stimuleert de bloedcirculatie. Zit of sta daarom niet te lang in dezelfde houding. Beweeg je tenen voldoende om de bloedcirculatie te stimuleren of maak geregeld een kleine wandeling. Moet je geen lange afstanden doen? Neem de fiets of ga te voet.

Maak het niet te warm

In het algemeen is het ook zinvol om warmte te vermijden, vermits dit de bloedsomloop bemoeilijkt. In plaats van een lang, heet bad neem je dus het best een koude douche. Koude maakt de aders sterker waardoor de bloedcirculatie verbetert. Als je slaapt, kies een goed ademend beddengoed.

Ga niet altijd strak in 't pak

Vermijd te spannende kledij zoals een strakke broek of knellende sokken. Het verstoort de terugstroom van bloed vanuit je benen. Kies zoveel mogelijk voor losse kledij.

Vermijd hoge hakken

Vermijd te hoge hakken. Een klein hakje van een drie à viertal cm is perfect, een hoger model is nefast voor zware benen. Een tip voor zij die hoge hakken niet thuis willen laten: neem een reservepaar mee met lage hak.

Leg je benen omhoog

Door je benen 's nachts iets hoger te leggen kan je bloed makkelijker terugstromen naar je hart. Wedden dat je 's ochtends met een frisser gevoel opstaat?

In het gamma Sleep&Dream bedden biedt Bedtime verende lattenbodems aan zoals de Sleep&Dream Regulastic met verende voetenlift waarmee je gemakkelijk je benen omhoog kan leggen in de gewenste positie. Je kan ook kiezen voor een bed waar het voeteinde enkele centimeters hoger staat dan je hoofdeinde. Wil je rugklachten vermijden, ga dan voor een bed dat over de gehele lengte van de bodem scharniert. Test het zelf in onze toonzaal.