even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

goede nachtrust

Wanneer koop je best een nieuwe matras?

Een matras heeft niet het eeuwige leven. Verschillende factoren zorgen ervoor dat de kwaliteit van een matras vermindert. Gemiddeld gaat een matras 8 tot 10 jaar mee, afhankelijk van jouw gewicht, het type matras, het onderhoud en de mate waarin hij gebruikt wordt.

Maar hoe beoordeel je nu of je matras daadwerkelijk aan vervanging toe is? Lig je niet meer goed? Of heb je last van nek- of rugpijn? Dan kan dit een teken aan de wand zijn. Mogelijks heeft je matras aan veerkracht ingeboet en merk je een verzakking op. Hierdoor wordt je lichaam niet meer gelijkmatig ondersteund en lig je in een onnatuurlijke houding. Dit is nefast voor je nachtrust.

Heb je het gevoel dat je in een kuiltje ligt maar is de matras toch mooi vlak wanneer hij op de grond ligt? Kijk dan eens kritisch naar je bodem. Een lattenbodem kan op het zicht nog mooi recht lijken, maar de latten verliezen hun kracht waardoor je minder ondersteuning krijgt. Duw eens op elke lat. Voel je een verschil? Dan is het tijd om deze te vervangen.

Hygiëne is de tweede reden waarom een matras na 8 jaar aan vervanging toe is. In die periode heeft je matras 1000 liter transpiratievocht opgenomen en heeft de huisstofmijt vrij spel gekregen. De huisstofmijt houdt van een vochtige omgeving en voedt zich met huidschilfers. Het niet tijdig vervangen van de matras kan er toe leiden dat er allergieën optreden. Een matras is het intensiefst gebruikte meubelstuk in huis. Net daarom is het erg belangrijk om tijdig te investeren in je nachtrust.

Maar wat is nu de juiste matras voor jou? Ga liggen!

Is je matras aan vervanging toe? Dan staat ons team in Edegem en Essen klaar om samen met jou op zoek te gaan naar het juiste model en de juiste hardheid. Ons eerst advies: ga liggen! Het volstaat niet om even te voelen of te gaan zitten. Ga liggen zoals je slaapt. Enkel op deze manier kunnen onze slaapadviseurs echt helpen. 

Je hebt gemiddeld 4 tot 6 weken nodig om aan een nieuwe matras te wennen. Omdat we bij Bedtime weten dat het geen makkelijke keuze is, bieden we een unieke omruilgarantie tot 100 dagen na aankoop