even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Tips voor leuke slaapfeestjes

spelende kinderen

We zijn halfweg de zomer. Nog veel tijd voor sporten, spelen, kampen bouwen, knutselen, zwemmen… en vriendjes uitnodigen. En waarom geen slaapfeestje organiseren? Met deze tips bezorg je jouw oogappel een niet te vergeten sleepover!

Nodig enkele vrienden uit!

Hoeveel vriendjes mogen komen? Dat hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte. Hoe dan ook, alles begint met een coole uitnodiging. Maak een leuke deurhanger of een ooglapje met alle nodige info. Wist je dat er ook veel applicaties bestaan waar je gratis een uitnodiging kan ontwerpen en opslaan. Canva is bijvoorbeeld een leuke en bovendien gratis voor wie wil.

We spelen een spel!

Geen tv of tablet vanavond. Er zijn zoveel leuke alternatieven zoals gezelschapspelen of andere spelletjes. We geven er enkele mee:

  • Het slaapspel: De kinderen moeten proberen één minuut lang stil op de grond liggen. Degene die het dichtst bij de minuut opstaat heeft gewonnen.
  • Het wekkerspel: verstop een tikkende kookwekker en laat de kinderen zoeken.
  • Het slaapwandelspel: ontdek wie het beste al slaapwandelend een parcours kan afleggen. Zet een parcours uit, blinddoek de kinderen en laat ze het parcours afleggen. 
  • Het tandenpoetsspel: De kinderen poetsen geblinddoekt de tanden van hun buurman. 
  • Dixit: Dit is een van de beste en meest bekroonde gezelschapsspellen van de laatste jaren voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is gemakkelijk te leren en leidt tot grappige en fantasierijke momenten. Wij zijn alvast fan!

Verhalentijd

Tover een hoekje in huis om tot een gezellige zithoek met veel kussens. Sluit de gordijnen en zet bijvoorbeeld een hoorspel op. Iedereen kent de fantastische verhalen van het Geluidshuis, maar ook deBuren bieden gratis radioboeken voor kinderen aan. Voorzie een drankje en een hapje. Hun avond kan niet meer stuk.

Na de gevulde avond kan het echte slaapfeest beginnen. Wist je dat Bedtime stapelbare bedden aanbiedt? Geen hoge stapelbedden maar lage bedden die stapelbaar zijn. Superhandig en plaatsbesparend! Of vorm je liever een sofa om tot een bed? Dat kan ook. Ontdek in onze toonzaal de Stapelliege-bedden van Müller of de sofabedden van Innovation.