even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

te warm

Te warm én te koud: het tussenseizoen

Een aangename temperatuur in de slaapkamer is van uiterst belang voor een zorgeloze nachtrust. De ideale slaapkamertemperatuur ligt gemiddeld tussen de 16 en 22 graden Celsius, maar verschilt sterk van persoon tot persoon. Laat vooral voldoende frisse lucht binnen in je slaapkamer.

Niet enkel de temperatuur van de slaapkamer speelt een rol, ook het type dekbed heeft een invloed op de warmte in je bed en bijgevolg ook op je slaappatroon.

Nu de warme dagen plaats hebben gemaakt voor de herfst moet je weer op zoek naar het juiste dekbed. We helpen je het bos door de bomen te zien. 

Heb je het snel warm? Ga dan voor een dekbed met katoenen vulling in plaats van één met synthetische textielvezel. Katoen heeft een uitstekende vochtregulatie en ventilatie, terwijl synthetische textielvezel minder lucht doorlaat. Synthetische dekbedden zijn een aanrader voor mensen die last hebben van allergieën want deze dekbedden zijn wasbaar op 60 graden.

Een donzen of wollen dekbed is een aanrader wanneer je vaak transpireert. Dons is al eeuwenlang een populair vulmiddel voor dekbedden. Met zijn talloze luchtkussentjes tussen de haartjes biedt het een optimale warmte-isolatie. Je lichaam blijft droog en op eigen temperatuur door de uitstekende isolatie. Het neemt vocht op, ventileert en isoleert. Met het Bedtime dekbed Vivaldi met 90% eendendons trotseer je de 4 seizoenen. Het zijn vierseizoenen dekbedden: Het dunne deel gebruik je in de zomer, het dikkere voor de lente en herfst en de twee tezamen in de winter.

brinkhaus exquisit

Een (scheer)wollen dekbed voelt zwaarder aan dan dons. Scheerwol kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder klam aan te voelen. Wol geeft dit vocht ook meteen weer af aan de omgevingslucht wat zorgt voor een aangenaam slaapklimaat. Het vierjaargetijden wollen dekbed Exquisit van Brinkhaus is ideaal voor zowel de zomer als de winter.

Wil je de positieve eigenschappen van wol maar hou je niet van een zwaar dekbed? Kies dan voor het Brinkhaus Mahdi dekbed. Uitstekend voor transpirerende slapers, maar af te raden aan mensen die last hebben van wolallergieën.

Weet je niet goed wat te kiezen? Kom langs in onze winkel in Edegem of Essen. Onze slaapspecialisten gaan samen met jou op zoek naar het juiste dekbed.