even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Probiotica in de slaapkamer?

Verstopte neus, niesbuien, jeuk, kriebelhoest, hoofdpijn, tranende ogen… Allergische reacties die je op het conto kan schrijven van een klein spinachtig organisme: de huisstofmijt. Het diertje is niet met het blote oog waarneembaar, maar de klachten zijn jou ongetwijfeld wel gekend.

Huisstofmijt bannen uit je woning is zo goed als onmogelijk. Het bed is hun ideale broedplekje. Meer dan twee miljoen beestjes nestelen zich in je matras of kussensloop. Ze zijn namelijk verzot op een warme en vochtige omgeving. Maar hoe zorg je ervoor dat ze je nachtrust niet verstoren?

Huisstofmijten houden van vocht. Dus hoe droger je matras, hoe minder ze er een voedingsbodem in vinden. Een algemene stelregel is: ververs regelmatig je beddengoed. Kies voor textiel die je op 60 °C kan wassen. Misschien heb je al gehoord van textiel met probotica? Je kent deze goede bacteriën ongetwijfeld van melkdrankjes? Maar sommige matras- en kussenhoezen zijn eveneens behandeld met probiotica. Deze bacteriën zorgen dus niet enkel voor een goede darmflora, maar helpen ook om je slaapomgeving te zuiveren.

Hoe werkt dat? De matrashoes, die behandeld werd met Purotex, maakt gebruik van actieve probiotica. Het zijn vriendelijke micro-organismen die in het textiel worden verwerkt met behulp van ingekapselde sporen. Door de lichaamswrijving tussen het lichaam en de matras (beschermer) barsten de microcapsules open. De probiotica komen vrij en vermenigvuldigen zich. Ze nemen dan vocht op en het microklimaat in de matras wordt gedehydrateerd. Eens de probiotica actief zijn, consumeren ze de uitwerpselen van de huisstofmijt. Allergenen zoals de huisstofmijt worden door de aanwezigheid van probiotica gereduceerd. Allergische klachten verminderen aanzienlijk.

Bij Bedtime hebben alle matrassen van de Sleep&Dream collectie een tijk die behandeld is met Purotex. Deze hoes is vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals katoen, GOTS katoen, bamboe en lyocell. De verschillende afdeklagen (ook uit natuurlijke materialen zoals katoen, scheerwol, wildzijde, kameelwol, kasjmier, alpaca of bamboe) hebben elk specifieke en unieke eigenschappen. Dit zorgt allemaal voor een goede en snelle vochtabsorptie en een comfortabel klimaat in bed. Alle matrassen in de Sleep&Dream collectie zijn bovendien optioneel en zonder meerprijs leverbaar met een wasbare hoes. Deze hoezen zijn vervaardigd uit 60% polyester en 40% lyocell en zijn afgedekt met Climawatt. Matrashoezen doorstikt met Climawatt-vezels verspreiden zweet immers razendsnel over het hele bedoppervlak, zodat het veel makkelijker en sneller verdampt. Resultaat: jij verbruikt minder energie om af te koelen en huisstofmijt en microben zijn eraan voor de moeite. De hoes is wasbaar op 60° en ook behandeld met Purotex. De werking van Purotex duurt ongeveer 10 jaar! Zo houd je een decennium lang de huisstofmijt op natuurlijke wijze tegen en slaap je terug op beide oren.