even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Planten in slaapkamer gezond?

Altijd gedacht dat planten in je slaapkamer ongezond zijn? Wel, dan is er goed nieuws: kamerplanten hebben zelfs een positief effect op onze slaap, gezondheid en de luchtkwaliteit in huis.
Het grote argument om planten te weren is omdat ze ’s nachts onze zuurstof afnemen. Dat klopt, maar het gaat om zo’n kleine hoeveelheid dat het er helemaal niet toe doet. Planten houden zelfs de vochtigheidsgraad van je slaapkamer op peil. Zo verminder je ook de kans op luchtwegeninfecties en –irritaties.

De ene kamerplant is effectiever dan de andere. Hier tippen we enkele ideale planten voor jouw slaapkamer:

1. Aloë Vera

Aloë Vera zuivert de lucht en geeft ’s nachts zuurstof af waardoor je rustiger slaapt. Aloë Vera heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden. Het wordt zelfs de ‘onsterfelijke plant’ genoemd! Tip: zet de plant dichtbij een raam of op de vensterbank want Aloë Vera heeft nood aan veel licht.

2. Jasmijn

De jasmijngeur werkt kalmerend en zorgt voor verminderde slaapbewegingen. Het zou een positief effect hebben op je humeur en zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

3. Vrouwentongen

Vrouwentongen of sanseveria is niet alleen een hippe plant maar heeft ook een super luchtzuiverend effect. Voordelen zoals een goed immuunsysteem, een regelmatige ademhaling, minder hoofdpijn én ook een betere nachtrust zijn aan deze plant verbonden. Sommige onderzoeken bedelen de sanseveriaplant eigenschappen toe als het verminderen van hoofdpijn, regelmatige ademhaling en een betere nachtrust.

4. Klimop

Klimop is bij uitstek een plant met een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Mensen met astmaklachten zouden er wel bij varen. Bovendien is klimop super gemakkelijk in leven te houden. Hou je van hangplanten, plaats dan een potje in een hangmandje. Altijd mooi in je kamer.

Geen plaats voor een hangplant of een plant op je vensterbank? Kom dan eens kijken of een van onze commodes of nachtkastjes jou bevalt. Zo krijgen je kamerplanten een mooie plek. Laat je inspireren in onze winkels. Want wij gaan voor de ideale slaapkamer. En wat ons betreft hoort daar ook een groene touch bij.