even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Laat de logees maar komen

Niets zo gezellig als logeerpartijtjes tijdens de vakanties. Als kind deden we niet liever. Maar als volwassene kijken we er vaak tegenop om ergens op de zetel of op een luchtmatras te belanden. We geven je enkele tips en zetten hier enkele goede alternatieven op een rijtje om ervoor te zorgen dat jouw gasten een goede nacht tegemoet gaan en met plezier terugkeren!

Tips voor onvergetelijke overnachting

  • Sommige hebben het liever warm, andere liever koud. Leg je gasten uit hoe ze het raam kunnen openen en sluiten. Voorzie ook een extra wollen deken of plaid.
  • Krijg je regelmatig logees over de vloer? Denk er dan eens aan om gordijnen te hangen die niet lichtdoorlatend zijn. 
  • Niets zo vervelend als eerder wakker zijn dan je gastheer of gastvrouw. Leg in de kamer wat tijdschriften klaar zodat je gasten zich nog even kunnen bezig houden. En uiteraard … geef ze de WiFi-code. 
  • Vergeet ook niet om te laten zien waar ze stopcontacten kunnen vinden.
  • Niet iedereen heeft een badkamer die op slot kan, voorzie een deurhanger – zoals in de hotels met “ do not disturb” – om gênante momenten te vermijden. 
  • Ook altijd fijn om een spiegel te hangen in de logeerkamer, om de eerste haren al glad te strijken. 
  • Heb je geen logeerkamer en overnachten je gasten in de woonkamer? Spreek dan goed af wanneer je zelf van plan bent om op te staan en stem dit af met je gasten.
  • Een logeerpartij onder kinderen pak je natuurlijk anders aan, lees hier het artikel hoe je een super slaapfeestje organiseert.

Alternatief voor een luchtmatras

Niet iedereen heeft een extra kamer om in te richten als logeerkamer. Ben je beperkt in ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor een vouwbed of zetelbed, ook wel slaapbank of bedbank genoemd. Zetelbedden zijn de ultieme oplossing om zowel comfortabel te slapen als aangenaam te zitten. Qua zitcomfort, slaapcomfort en uitzicht hebben de slaapbanken erg veel vooruitgang geboekt. Er bestaan zelfs zetelbedden die ook beschikbaar zijn als gewone fauteuil. Zo is de slaapbank perfect geïntegreerd in je woonkamer.


Zetelbedden komen in verschillende formaten. Zo kan je kiezen voor een één- of tweepersoonsbed. Deze variëren van 0,7 meter tot 1,60 meter breed. Afhankelijk van het merk en model, kan je ook de dikte van de matras kiezen. Zo gun je jouw logé een aangename nachtrust.
Sommige modellen van het merk Sofabed hebben een ingebouwde opbergruimte in de armsteunen van de bank, perfect om hoofdkussens en lakens in op te bergen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het opbergen van het linnen. Bij een L-vormige bank kan het ook zijn dat de opbergruimte zich in het voeteneinde bevindt. 
Sofa-Bed heeft sinds kort ook elektrische slaapbanken in zijn gamma. Dit is een erg goede oplossing om zonder moeite de zetel om te toveren tot slaapbank.


Het Deense bedrijf, Innovation Living maakt stijlvolle slaapbanken in Scandinavische stijl die er ongetwijfeld tussenuit springen in je woon- of logeerkamer. Deze slaapbanken zijn volledig te personaliseren. Innovation Living heeft een uitgebreid gamma aan stoffen en materialen. De banken zijn in verschillende formaten beschikbaar. Daarnaast hebben ze tafeltjes en kussens die een perfecte aanvulling zijn bij het zetelbed.


Heb je weinig plaats, dan ga je best voor een vouwbed, ook wel bekend als plooibed. Het merk Avek biedt vouwbedden aan die gemakkelijk op te bergen zijn in de slaap- of logeerkamer.


Tenslotte zijn we ook enthousiast over de stapelbare bedden van Müller. Een fijne oplossing voor kinderen. De toegevoegde slaapmogelijkheid neemt niet meer plaats in dan een éénpersoonsbed doordat je de bedden op elkaar stapelt.

Bij Bedtime hebben we een uitgebreid assortiment zetelbedden. Om zeker te zijn welke slaapoplossing het beste bij jouw past, kan je langskomen bij een van onze twee winkels. Onze slaapadviseurs gaan met plezier samen met jou door het gamma! Houd ook zeker onze website in het oog, binnenkort komen alle zetelbedden en vouwbedden online te staan.