even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Hoe kies ik een nieuw slaapsysteem?

Een slaapsysteem bestaat uit de combinatie van een matras en een bedbodem. Die moeten optimaal op elkaar aansluiten. Waarom? We brengen gemiddeld acht uur per dag slapend door. De kwaliteit van die slaap bepaalt hoeveel energie u overdag hebt. Redenen genoeg om een goede keuze te maken voor uw slaapsysteem.

Persoonlijke keuzes

Een slaapsysteem kopen is iets heel persoonlijks. Zowel de matras als de bedbodem moet voldoen aan uw wensen op vlak van slaapcomfort. Daarnaast wil u ook dat het geheel past in uw slaapkamerinterieur. Dat kan een hele puzzel zijn. Uw zoektocht begint dus met een goed advies.

U kiest uw slaapsysteem best in deze volgorde:

  • De bedbodem: het fundament van een goed slaapsysteem is de bedbodem
  • De matras: afhankelijk van de bedbodem kiest u een matras
  • De vormgeving en kleur van uw slaapsysteem: die kan u aanpassen aan uw wensen

Bij die keuzes houdt u ook rekening met de volgende vragen:

  • Behoud ik mijn huidige bedframe?
  • Ben ik tevreden over mijn huidige slaapsysteem? Of wil ik een ander slaapsysteem?
  • Welk slaapsysteem past bij mijn lichaamsbouw en eventuele gezondheidsklachten of allergieën?

Slaapcomfort wordt bepaald door de bodem en de matras

Naast uiterlijke en praktische keuzes, zoekt u naar een bepaald slaapcomfort. Om gezond en comfortabel te slapen, moet uw slaapsysteem uw wervelpositie correct ondersteunen. Uw matras en bedbodem zorgen daarvoor.

Het begint met de bedbodem. Bedbodems zijn er in verschillende soorten en maten. U combineert best een bedbodem met een matras die het effect van de bedbodem doorgeeft aan uw lichaam. Zo geniet u optimaal van de kwaliteiten van de bedbodem die u kiest.

Uw lichaamsbouw is een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste matras. Die moet elastisch genoeg zijn om uw lichaamscontouren te kunnen volgen. En de matras moet goed passen bij de bedbodem die u kiest.

Uw slaaphouding bepaalt mee de keuze voor het type bedbodem of matras:

  • 65% van de mensen slaapt op zijn zij. Zij- en rugslapers hebben behoefte aan een slaapsysteem dat zich goed aanpast aan het lichaam. Een voldoende soepele bodem en matras met duidelijke heup en schouderzone is dan aan te raden.
  • Buikslapers kiezen best voor een stevigere matras en bedbodem.

Matrasbescherming voor goede vochthuishouding en allergieën

Elke matras bestaat uit een kern en een laag daarrond. Die beschermlaag noemen we ook wel eens de tijk. De tijk bepaalt mee hoe goed u slaapt: niet te koud en niet te warm. Dat regelt de tijk door op een juiste manier te isoleren en het vocht in balans te houden.

U kan kiezen uit verschillende materialen. Bij de natuurlijke materialen rekenen we wol, zijde en katoen. Daarnaast bestaan er ook synthetische materialen. Elk materiaal heeft bepaalde eigenschappen op vlak van isolatie, vochthuishouding en allergieën. Een goed advies daarin is belangrijk. Het is namelijk niet zo dat alle natuurlijke materialen warmer zijn, maar slecht voor allergische personen.

Bent u allergisch? Dan kiest u best voor een afritsbare en wasbare matrasbescherming. Dat kan zowel een natuurlijke als een synthetische versie zijn.

Een slaapsysteem dat past in uw interieur

Een slaapsysteem is erop gericht om u de best mogelijke nachtrust te bieden. Maar het moet ook passen in uw slaapkamerinterieur. Bij Bedtime houden we ook daar rekening mee. We bieden u een uitgebreide keuze in vormgeving en kleur van uw slaapsysteem.

Een goede nachtrust start met een goed advies

Wij adviseren u over de voor- en nadelen van elk type slaapsysteem, wij tonen u hoe elk type comfort, bedbodem en matrastype uw rug ondersteunt en zoeken samen met u naar de beste oplossing. Als u last heeft van fysieke klachten, is een juiste keuze belangrijk. In onze winkels kunnen we u daarover persoonlijk adviseren.

Bezoek één van onze toonzalen met de ruimste keuze in hoogwaardige slaapsystemen. Zo vindt u bij Bedtime altijd uw favoriete bed.