even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Tips om uitgerust aan te komen op je bestemming

De zomer is in aantocht. Klaar om te wijde wereld in te trekken? Of je nu met de auto, de bus of het vliegtuig gaat. Het is hoogst waarschijnlijk dat je geconfronteerd wordt met: weinig beenruimte, geprangd zitten tussen medereizigers, smakeloos eten, seconden die uren lijken… Reizen en comfort gaan helaas niet altijd samen.
Het beste en goedkoopste advies om onderweg je tijd te doden is slapen! (Behalve als je chauffeur bent natuurlijk.) Met deze tips zorgen we ervoor dat je goed uitgerust op je bestemming aankomt.

  • Vertrek in comfortabele kleding. Een losse joggingbroek voelt even comfortabel aan als je pyjama. En het is trouwens vandaag volkomen modieus verantwoord om in een trainingsbroek op pad te gaan. Je vindt steeds meer varianten van mooie stofjes in de winkels.
  • Kies of boek een zitje aan het raam. Zo moet je niet onnodig recht staan voor anderen die even hun benen willen strekken. Bovendien kan je je hoofd laten rusten tegen de zijwand. Dit bespaart je een ongemakkelijke situaties zoals wakker worden met je hoofd op de schouder van een vreemde.

  • Neem je het vliegtuig, probeer dan een plekje te bemachtigen aan de nooduitgang. Zo hoef je geen duur first class ticket te boeken voor extra beenruimte.
  • Ontkom aan het omgevingsgeluid met oordopjes of luister naar rustgevende muziek. Door gebruik te maken van muziek en rustgevende geluiden, worden de hersenen namelijk voorbereid om te slapen. Er bestaan allerlei apps voor je smartphone die het inslapen vergemakkelijken. Neem bijvoorbeeld de Sleep Genius app: de technieken van deze app zijn gebaseerd op onderzoek waarbij astronauten moeten slapen in onhandige ruimtes. Het zou wetenschappelijk bewezen zijn dat deze app werkt!
  • Vergeet je slaapmasker niet. De duisternis die je zo creëert doet wonderen voor je slaap.
  • Maak het gezellig en dek jezelf onder met een dekentje. Het houdt jou lekker warm en zorgt ervoor dat je sneller indommelt.
  • Slapen zonder rugsteun is uit den boze, kantel dus je stoel naar achteren. Kan dit niet, zorg dan dat je een kussentje meeneemt dat je tussen je onderrug en de zetel stopt. Heb je de kans om je neer te leggen, steek dan een hoofdkussen in je koffer. Latex-hoofdkussens zijn plooibaar en gemakkelijk mee te nemen. Je zal beter slapen!

Op zoek naar het perfecte kussen voor onderweg? Kom ze uittesten in een van de winkels van Bedtime. Want ook op reis zorgen onze slaapadviseurs voor jouw nachtrust!