even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Het kleinste meubeltje

Nachtkastjes zijn misschien wel het kleinste meubelstuk in je slaapkamer, maar daarom niet het minst belangrijke. Niet enkel een mooi bed maakt je slaapkamer compleet, ook een nachtkastje kan sfeer brengen. Naast het functionele aspect van een nachtkastje, zorgt het dus ook voor een leuke aankleding.

Een nachtkastje is eigenlijk een vrij eenvoudig meubelstuk. Vandaag gebruiken we het vooral om kleine spullen op te zetten en op te bergen. Maar vroeger hadden nachtkastjes wel degelijk een andere functie. Toen er nog geen binnenhuistoiletten waren, werden ze gebruikt als kastje om er een ‘pot’ in te zetten. De tafeltjes of kastjes werden ook gebruikt om de olielamp of kaars op te zetten, het huidige nachtlampje. Gaandeweg kregen ze ook een lade met afgesloten opslagruimte voor bijvoorbeeld een boek in te leggen. Nu is het vaak de smartphone die een vaste plek krijgt op ieders nachtkastje.

Kastje? Tafeltje? Plank? Keuzestress?

We proberen je hier een beetje op weg te helpen in de zoektocht naar het perfecte nachttafeltje. Vergeet vooral niet om je eigen stijl te volgen en te denken aan jouw noden.

Strak & minimalistisch

Je hebt je nachttafeltje niet nodig om dingen in op te bergen, dus je kiest voor een fijn tafeltje, bijvoorbeeld van Loof. Je kan ook een nachttafeltje hebben dat vast hangt aan je bed, ideaal bij plaatsgebrek.

Nooit opvallend genoeg

Zoals we van Auping gewoon zijn, kleurrijk en fleurig, stelt ook de Pixel niet teleur. Dit nachtkastje kan je in dezelfde kleur kiezen als de frame kleuren van de Aupingbedden. Je kan eindeloos combineren! Doe eens lekker gek, en kies voor opvallend Forest Green met een frontje in Blush!

Cosy en chique

Wat is er meer tijdloos dan hout? Door natuurlijke materialen in je kamer te brengen maak je het meteen gezellig en warm. Ethnicraft maakt meubels, 100% uit hout. Zo hebben we het nachtkastje dat bij het Spindle hoort met open armen ontvangen, een mooie combinatie van een tafeltje en kastje!

Functioneel

Wanneer je niet erg veel opbergruimte hebt in de slaapkamer, kan je meer richting een kleine commode gaan om naast je bed te zetten. Het merk Jutzler maakt nachtkastjes tot wel 3 lades die nog perfect naast je bed passen.

Alles-in-één

Een hoofdbord met lades aan gemonteerd. Bij gebrek aan ruimte of gewoon omdat het er mooi uit ziet! Door op dezelfde hoogte als het bed aan beide kanten een lade of gewoon een plank te bevestigen lijkt alles mooi één geheel. Onze maatwerkpartner Interieur Van Gool kan deze maken in elke maat en kleur dat jij verkiest.

We hebben een heleboel nachtkastjes en -tafeltjes staan in onze winkels. Houd zeker onze Instagram pagina in het oog, daar zetten we er regelmatig in de kijker!

Operatie DIY Nightstand

Ergens een tafeltje op de kop getikt of eentje van op zolder gehaald? Wij inspireren je graag bij het maken of opfrissen van jouw dressoir of nachttafel. Denk eraan: het is bijna het eerste wat je ziet als je je ogen opent. Belangrijk genoeg dus om er even bij stil te staan!

  • Een likje verf kan wonderen verrichten. Warme en donkere kleuren doen het momenteel heel goed. Ze zorgen voor een relaxte sfeer in je slaapkamer. Heb je al een kleurrijke of donkere slaapkamer? Verf je nachtkastjes dan eenvoudig wit, dat is altijd mooi.
  • Heb je weinig plaats in je slaapkamer, ga dan voor een hangend kastje. Zoek een oude schommel of boor enkele gaten in een mooie houten plank en bevestig het met stevig touw aan een haak in het plafond.
  • Upcyclen is een nieuwe trend. Blaas een oude koffer of een kist nieuw leven in en gebruik ze als nachtkastje. Je hoeft het niet ver te zoeken. Ga voor een stoere look met betonblokken, zelfs een wijnkrat kan knap ogen.
  • Wie veel dingen op te bergen heeft, haalt een oude trapladder van onder het stof en verf het. Geef voor je spullen een vaste plek op elke trede. Of maak er een groen hoekje van met een aantal plantjes die goed zijn voor in de slaapkamer en klaar is kees! De traptredes zijn trouwens erg handig om je boek over te hangen, zo vergeet je niet op welke bladzijde je was geland. 

Kom zeker eens langs in onze winkels om meer nachtkastjes te zien en om inspiratie op te doen!