even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Een harde of een zachte matras?

Slapen op een harde ondergrond is gezond! Laat je niets wijsmaken. Het voornaamste is dat je een ondergrond kiest waarbij je wervelkolom mooi horizontaal loopt bij het liggen. Dat gebeurt niet bij een super harde of super zachte ondergrond. De juiste matraskeuze is met andere woorden wel essentieel voor je nachtrust én je rug.

Op een harde ondergrond krijgt jouw lichaam nauwelijks de kans om echt uit te rusten. Je schouders en heupen zakken onvoldoende in een te harde matras, waardoor je ruggengraat niet recht ligt. Dit zorgt voor rugproblemen op lange termijn.

Bij een te zachte matras zakken de heup en schouders dan weer net te diep in de matras. Zo mist je rug ondersteuning en neem je een foute slaaphouding aan. Bovendien slijt de matras sneller en daalt de levensduur.

De kunst is ervoor te zorgen dat de matras je lichaam gelijkmatig ondersteunt. Dit vereist natuurlijk een goede ondergrond. Een bedbodem verslijt net als een matras. De veerelementen of latten kunnen weerstand verliezen waardoor ze gaan doorhangen. Check dus zeker je bedbodem voor je op zoek gaat naar een nieuwe matras. Een versleten bedbodem kan immers de ideale rusthouding niet garanderen. Een optimale nachtrust vraagt om de juiste combinatie van ondergrond en matras.

De keuze voor een harde of zachte matras hangt af van jouw lichaamsgewicht, maar vooral je slaaphouding is een belangrijke factor.

De rugslaper

Ben je een rugslaper? Dan is de kans groot dat jij snurkt! Jouw voordeel is dat je gewicht tijdens het slapen mooi verdeeld is en je geen last hebt van slaaprimpels. Je rug ligt in een natuurlijke houding. Ga zeker voor een matras die je rugholte goed ondersteunt.

De zijslaper

De meeste mensen verkiezen zijslapen. Zijslapen is goed tegen reflux, slaapapneu, stress en lage rugpijn. Het is voor een zijslaper belangrijk dat de matras de vorm van het lichaam volgt. Een matras met zachtere zones voor schouders en heupen is ideaal.

De buikslaper

Buikslapen verhelpt misschien snurken, maar is ook een voorbode voor rug- en nekklachten. Dit komt omdat je hoofd gedraaid ligt en je onderrug belast wordt door de kromming. Ben je een buikslaper? Dan kies je best voor een hardere matras.

De keuze van de perfecte matras is maatwerk: je slaaphouding, gevoeligheid voor warmte, lichaamsbouw... Er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Bij Bedtime nemen we de tijd om je persoonlijke voorkeuren grondig te bespreken en te testen. Kom proefliggen in een van onze Bedtime winkels en we vinden samen de geschikte oplossing voor jou. Wij slapen pas wanneer jij tevreden bent!