even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

De zomer is in zicht en de graspollen vliegen door de lucht. Tot grote spijt van hooikoorts-patiënten, want het snotteren, de branderige ogen, jeuk, het niezen… kan weer beginnen.
Hooikoorts achtervolgt je niet enkel overdag. Ook ’s nachts heeft de allergie je in je greep met vaak een slechte nachtrust tot gevolg. De pollen hechten zich vast aan je neushaartjes en blijven daar zitten, ook ‘s nachts. Deze 10 tips helpen je de nacht door te komen en vermijden hopelijk je slapeloze nachten: 

  1. Probeer je buitenactiviteiten ’s avonds te beperken. Voor 10 uur ’s ochtends is de hoeveelheid aan pollen nog beperkt. Daarna wordt het stilaan warmer en verspreiden de pollen zich in de lucht
  2. Breng vaseline rond of in je neus aan om directe prikkeling van stuifmeel te voorkomen.
  3. Hou ’s nachts de ramen van je slaapkamer gesloten of maak gebruik van een raamscherm. Er bestaan speciale weringen die stuifmeel-proof zijn.
  4. Lucht je huis enkel ’s ochtends of na een regenbui om een hoge dichtheid aan stuifmeel te vermijden.
  5. Hang je wasgoed – en zeker je beddengoed - tijdens het hooikoortsseizoen niet buiten te drogen. Het wordt zo een magneet voor pollen.
  6. Ga in de douche voor het slapengaan. Zo verwijder je ook de pollen in je haar.
  7. Stofzuig regelmatig je slaapkamer om de pollen te beperken.
  8. Leg bij het slapengaan een nat washandje op je ogen. Het verlicht de irritatie aan je ogen.
  9. Wrijf niet met je handen in je ogen. Dit werkt contraproductief omdat je zo het stuifmeel dat op je handen zit in je ogen wrijft.
  10. Laat geen kledij in je slaapkamer rondslingeren! 

Ook andere vormen van allergie, zoals huisstofmijtallergie kunnen de oorzaak zijn van slaapproblemen. Op zoek naar persoonlijk anti-allergie slaapadvies? Kom langs in een van onze winkels. We hebben een ruim assortiment aan matrassen, matrashoezen, kussens en bedtextiel om jouw allergieën te beperken. Onze matrassen zijn behandeld met Purotex® of Aegis (Premium)® die de aanwezigheid van allergenen zoals huisstofmijt reduceren. In combinatie met MORPHEUS-beddengoed van Brinkhaus (100% dicht geweven katoen) krijgt de huisstofmijt geen schijn van kans.

Vraag onze experts om gepast advies.