Loof

Houten bedden van Nederlandse makelij

Door hun tijdloos ontwerp passen deze bedden bij iedere sfeer en iedere stijl. Een bed moet niet alleen lang meegaan maar ook mooi ouder worden. Daarom staan kwaliteit en duurzaamheid centraal binnen deze collectie.

Over Loof

Dit merk werkt met hout en eerlijke materialen. Ze kiezen voor een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen. Loof staat voor contact, voor elkaar inspireren en voor ontplooiing. Het merk richt zich op het hele huis; van de woonkamer en eetkamer, tot de keuken en de werkplek.  Oprichter Ward van Zandvoort (1977) en een jong en bevlogen Loof team hebben een feilloos gevoel voor stijl en zijn ervan overtuigd dat je fijner woont in een mooi en persoonlijk huis. 

Over Ward 

Net als Bedtime is hij een derde generatie beddenmaker. Ward van Zandvoort heeft zijn droom waargemaakt om een eigen label in de markt te zetten. Hij heeft oog voor detail en kwaliteit. In 2008 richt hij Trecompany op, een slaapkamermeubel merk dat in de naamgeving terugverwijst naar de beddenmakers-historie van zijn familie. In het voorjaar van 2016 werd de naam aangepast naar Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie die zich niet langer beperkt tot de slaapkamer. 

Over het team 

Samen sta je sterker. Het team heeft een intuïtief gevoel voor schoonheid en kwaliteit. Vanuit hun eigen expertisen vullen ze elkaar aan. ze werken op een organische en dynamische manier samen waardoor er inspirerende samenwerkingen ontstaan met ontwerpers, andere labels producenten en retailers.

Karakter 

Alle meubels hebben een pure uitstraling en een hoog comfortgehalte. Het gebruik van lichte houtsoorten en een ronde, zachte vormentaal maakt de stijl van deze meubels modern en tijdloos. Deze vormentaal verraadt hun achtergrond als beddenmaker; bedden zijn bij uitstek meubels waarbij comfort en uitstraling hand in hand gaan. 

Kwaliteit en vakmanschap

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en de esthetiek draagt daaraan bij. Loof zorgt ervoor dat het meubel naadloos aansluit bij jouw interieur maar tegelijkertijd beweegt het mee met de trends van de toekomst. Alle meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen met het oog op morgen: wat gracieus verjaart, wordt mooier door de tijd heen. Het bedrijf produceert voornamelijk binnen Nederland waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maken van lokale materialen. Europees massief eikenhout en gelaagd berken/ multiplex vormen de basis voor alle meubels. 

Samenwerking 

Loof gelooft sterk in de kracht van samenwerken om tot de optimale collectie te komen. 

Vormgeving

Loof werkt graag samen met ontwerpers en andere creatieven met Nederlandse roots. Het merk staat met beide benen in de creatieve scene en vanuit deze contacten bloeien inspirerende samenwerkingen op. Zo werken ze samen met April and May, Stefan Steenkist en Joost van der Vecht. Ontwerper Stefan Steenkist heeft alle ontwerpen onder de vlag van Trecompany voor zijn rekening genomen. Deze samenwerking kenmerkt zich door het vinden van een evenwicht tussen vormgeving, functionaliteit en productiemogelijkheden. 

Productie 

Loof werkt samen met twee meubelfabrieken. Het familiebedrijf Garthaus uit Duitsland levert massief eikenhouten onderdelen. Eigenaar Markus is al jaren bevriend met Ward. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en is altijd op zoek naar de beste oplossing. Broers Marc en Lucas en partner Olav maken toepassingen van multiplex en MDF in Oostzaan. Via bevriende vaders kruisen de wegen van de broers en Ward. Het kantoor van Loof is in de fabriek in Oostzaan gevestigd waardoor er korte lijnen zijn tussen productie en ontwerp. Vanaf deze plek worden alle meubels geassembleerd. Zo wordt kwaliteit tot in het kleinste detail gewaarborgd. 

Geschiedenis

Loof werd opgericht in 1946 in Druten. In de jaren die volgen, groeit de fabriek uit tot succesvol producent van moderne slaapmeubels onder de naam Treco (dat staat voor ‘trend & comfort’). Er zijn verkooppunten in Nederland en tot over de grenzen. In 2001 besluit de vader van Ward het bedrijf te verkopen. In 2008 blaast Ward nieuw leven in de beddenhistorie en richt Trecompany op. Trecompany richt zich op de slaapwereld. In het voorjaar van 2016 wordt de naam aangepast in Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie voor andere kamers in het huis. Totdat Ward en zijn vrouw Claire vijf jaar later op zoek gaan naar een nieuw bed. In de winkel raken ze in gesprek met de eigenaar. Wat blijkt? Hij is voormalig afnemer van Treco-meubelen en spoort Ward aan Treco nieuw leven in te blazen. In 2008 worden drie generaties vakkennis en gevoel voor hoogwaardige slaapmeubels verzegeld onder een nieuwe naam. Trecompany is een feit.