even geduld...

Velda

Het bekendste Limburgse familiebedrijf

Het merk Velda is het dynamisch kloppend hart van het familiebedrijf Veldeman Bedding, gevestigd in het Limburgse Neerglabbeek. Ze zijn één van de belangrijkste beddingfabrikanten van Europa. De collecties worden gekarakteriseerd door vooruitstrevende en kwaliteitsvolle producten ; speciaal ontworpen voor iedereen die gezond en stijlvol slapen wil combineren.

Veldeman Bedding startte zo'n 60 jaar geleden met de ontmoeting tussen een handelaar in touw en een winkeldochter van een meubelzaak in Opglabbeek. De twee besluiten om de krachten te bundelen, letterlijk. Met het touw knopen ze de stalen veren, door de meubelmaker gebruikt in de zittingen van gestoffeerde fauteuils, aan mekaar tot een matraskern. Het geheel werken ze zorgvuldig af met een comfortabele toplaag en bodem en een sierlijke rand. De eerste Velda-matras is geboren. 

Velda

Valère Veldeman, handelaar in touw, is nu handelaar in matrassen. Achter de winkel wordt een eerste, bescheiden productieatelier opgezet. Valère Veldeman bouwde het bedrijf verder uit tot een groep die momenteel als één van de grootste en meest expansieve industriële fabrikanten in de matrassen- en beddensector beschouwd wordt.

In 1989 gaf Valère Veldeman de leiding van het familiebedrijf in handen van zijn zoon Marc. Die overgang vertaalt zich al snel in de introductie van innovatieve slaapconcepten, diversificatie in merken voor specifieke doelgroepen en internationalisering van zowel verkoop als productie. Naast het merk Velda verkopen wij van Veldeman Bedding ook Fylds'.