even geduld...

Bedtime Magazine

Een magazine van ons, voor jou. Met het Bedtime magazine proberen we jou tips te geven, truckjes te leren, en bovendien te inspireren om het allerbeste van jouw nachtrust te maken!

Zijdezacht slapen in de zomer

Zijdezacht slapen in de zomer

We slapen ongeveer één derde van ons leven. Goed slaapcomfort mag je niet onderschatten. Maar hoe slaap je comfortabel door de vier seizoenen heen? Met onze tips slaap jij zalig tijdens zomerse nachten.

Klok rond slapen

De klok verzetten om optimaal van het daglicht te genieten. Het begon tijdens WOII om kolen te besparen. Dan verdween het zomeruur, maar kwam opnieuw aan de oppervlakte tijdens de oliecrisis in de jaren ’70. Ook vandaag ligt het zomer- en winteruur opnieuw ter discussie. In tussentijd kan je de overgang naar de zomertijd vlotjes laten verlopen met onze vier tips:

                             Kies voor kwaliteit

                             Je slaap is meer dan dromen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam, slaan je hersenen langetermijn informatie op en komen jouw emoties in balans. Kies zorgvuldig een goede matras en bedbodem uit en plaats deze in een rustige slaapomgeving.

                             Zomerdekbed voor elk seizoen

                             Eigenlijk zou je voor elk seizoen een ander dekbed moeten hebben. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen: zomer en lente of herfst. Deze kan je samenknopen of los van elkaar gebruiken. Het zomerse dekbed is licht gevuld, ideaal voor mensen die het snel warm hebben.

                             Ventileer met dons

                             Dons in je dekbed ventileert het best bij zomerse nachten. Gebruik je ook een katoenen dekbedovertrek, dan zal je bed minder warm en klam voelen. Katoen neemt gemakkelijk vocht op en laat jouw beddengoed ademen.

                             Zacht is een goed gedacht

                             Zijde is mooi, luxueus en zacht. Een dekbed van zijde heeft nog meer kwaliteiten: vocht- en warmteregulerend, licht van gewicht, anti-allergisch en anti-statisch. Weinig mensen weten dat de aminozuren in zijde de gevoelige en droge huid hydrateren. Eens je zijde onder je hoofd gewoon bent, wil je niet meer zonder. Zijde is een gezichtswonder!


                             De do's & don'ts van slaapadviseur Alexandra

                             “Kwalitatief slapen is meer dan op tijd in bed kruipen. Slaapcomfort is voor iedereen anders. Neem elk seizoen de tijd om te bepalen hoe jij (zijde)zacht slapen wil bereiken. Onze slaapadviseurs kunnen het verschil uitleggen tussen de soorten dekbedden en dekbedovertrekken.”

                             Wanneer ik het in de zomer zo vaak warm heb onder mijn lakens ...

                             • Do: ... Ruil ik mijn synthetisch dekbed in voor een dekbed van natuurlijke materialen, zoals zijde.
                             • Don’t: ... Maak ik mijn bed op met enkel synthetisch textiel.